Výběr sálavých panelů

Jak si vybrat z nabídky infrapanelů?

Jak si vybrat z nabídky infrapanelů?

V první řadě je důležité, aby byl správně navržen výkon vytápění. Při návrhu je nutné vycházet ze skutečnosti, jaké materiály byly při stavbě domu použity, jaká má dům okna a v jakém jsou stavu, jak jsou místnosti izolované. V neposlední řadě je velmi důležité vědět, v jaké nadmořské výšce se dům nachází. Optimální je také zaměření dodavatelem na místě. Zvolí se vhodné umístění jednotlivých těles a případně se upraví výkony. Umístění infrapanelů je optimální tak, aby panel co nejvíce "viděl" do prostoru. Volí se buď strop nebo stěna přibližně ve výšce obrazů.

Je lepší umístit panel na stěnu nebo strop?

Ideální je kombinace obojího umístění. Například jeden panel na strop, jeden na stěnu. Pokud máte například chladnou podlahu, doporučujeme spíše umístění na strop, aby se podlaha nahřívala. Je ale nutné se přizpůsobit dispozičnímu řešení místnosti, nábytku, obrazům. Rovněž musíme vycházet ze skutečnosti, že k panelům potřebujeme přívod elektřiny. Naše firma zajišťuje kompletní rozvody k panelům nebo jen úpravy, pokud to situace vyžaduje.

Jaký design panelu zvolit?

Základní panely jsou bílé bezrámové. Panely Heatwell jsou práškově lakované, je tak zaručena barevná stálost panelů. V základní nabídce jsou také skleněné panely, které se dodávají v bílé a černé barvě. Rovněž je možné zvolit barevný motiv. Může být buď z databanky nebo vlastní fotka v odpovídající kvalitě. Jak bílá varianta tak barevná, případně motiv působí nerušivě a esteticky.

Je možné nahradit přímotopy sálavými panely?

Nahrazení dosluhujících přímotopů je velmi časté. Sálavé panely jsou při vytápění přibližně o 40 % účinnější. Výhodou je, že je již provedena elektroinstalace se sníženou sazbou. Panely však instalujeme do jiných míst. Konvektory se umísťují pod okno, infrapanel na zeď nebo strop. Jsme schopni přesunout elektroinstalaci s minimálními stavebními zásahy.

Nabídka infrapanelů je na našem trhu velká, jak si tedy správně vybrat?

Doporučujeme konzultovat s dodavatelem návrh a umístění panelů. Je to klíčové pro optimální vytápění objektu. Dále je důležité, aby panely byly certifikované pro trh v ČR, aby byly vyrobeny z kvalitních materiálů a aby měly záruku na stálost barvy povrchu.